Woonvoorziening Baernehof is ideaal gelegen. Het is heel gemakkelijk bereikbaar per trein en bus. Ook is de locatie voorzien van 10 parkeerplaatsen op eigen terrein zodat parkeren geen probleem is. Ook is er een fietsenstalling aanwezig.

Alle studio’s zijn voorzien van een keuken en badkamer en enkele hebben ook een aparte slaapkamer. De studio’s zijn voorzien van een airco die de studio kan verwarmen en kan koelen.

Het pand

Het pand aan de Binnenlandse Baan 134 te Barendrecht betreft een voormalig bankgebouw van de ABN AMRO bank. Dit gebouw is vervolgens in gebruik genomen door onder meer een coachingbedrijf voor kinderen en een arbeidsbemiddelaar.

De komende maanden zal het pand door de initiatiefnemers intern worden verbouwd met 12 kamers/studio’s voor mensen met autisme. Hierbij wordt uitgegaan van deels beschermd wonen en deels begeleid wonen.

Op de begane grond komt een gemeenschappelijke huiskamer waar gezamenlijk gekookt kan worden. Tevens worden er werk- en slaapvertrekken voor begeleiders gerealiseerd.